Ce este Certificatul Firmă de Încredere?

Certificatul "Firmă de Încredere este un proiect care există pe piața europeană din anul 2013. Proiectul este implementat în România de către Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienţilor - CBOK sp. z o.o SRL. Acest proiect are succes, în special, datorită observaţiilor comprehensive efectuate în mediul online, a tehnologiilor emergente, a schimbărilor distincte în modelele de afaceri existente, dar și în tendinţele comportamentului și reacţiilor consumatorilor. Cea mai recentă tehnologie oferă acces clienţilor la o gamă largă de informaţii despre orice produs, serviciu, firmă, societate sau instituție. Utilizatorii informaţi caută mereu noutăţi despre companii și despre serviciile lor. Adesea, ei vor să știe dacă o organizație este de încredere. În acest scop, deținătorii de dispozitive mobile petrec majoritatea timpului pe internet căutând și citind informaţii despre respectivele companii. Ca urmare a acestor informaţii, societatea a venit cu iniţiativa de a facilita atât clienţilor, cât și dezvoltatorilor, dialogul global. După efectuarea unor investigaţii, a fost creată o metodologie de cercetare unică și inovatoare, care pe baza algoritmului conceput poate determina Coeficientul de Opinie. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților realizează, în mod independent, observații asupra firmei respective, folosind software-ul de specialitate creat de compania poloneză CBOK Ltd, conform algoritmului de mai sus. Până în prezent nici o instituţie nu desfășoară activități de cercetare pe baza acestei metode. După numai un an, certificatul "Firmă de Încredere" a devenit extrem de popular și respectat, atât de antreprenori, cât și de clienți. Aceasta este una dintre cele mai populare distincţii oferite în multe alte ţări europene.

Coeficientul de Opinie a fost creat pe baza unui algoritm special. Este o combinație de cifre care calculează totalul opiniilor negative publicate în mediul online de către clienți la adresa unei companii. Fiecare companie este analizată cu un program special conceput, care valorizează totalitatea opiniilor negative existente la adresa ei în mediul online, denumite "fraze sensibile" – cuvinte, sintagme, fraze scrise care reclamă necorectitudinea companiei, cât și alte proprietăți care pot dăuna imaginii și credibilității acesteia. Aceste Fraze Sensibile pot induce o lipsă de corectitudine a companiei respective, dar îi pot afecta și alte calități, prin nerecomandarea acesteia. După verificarea Coeficientului de Opinie, în conformitate cu rezultatul, compania obține sau nu dreptul de participare în cadrul proiectului "Firmă de Încredere". Un rezultat negativ descalifică compania respectivă. Un rezultat pozitiv al Coeficientului de Opinie permite companiei să primească certificatul "Firmă de Încredere", cât și să participe în cadrul proiectului. Ca urmare a rezultatului pozitiv, compania este contactată telefonic de către unul dintre consultanții Centrului de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL. Certificatul "Firmă de Încredere" este un document care atestă reputația impecabilă în mediul online. Se poate obține numai de către companiile care au un coeficient pozitiv al opiniilor. De asemenea, se poate interpreta și ca indicator de satisfacție al clienților.

La ce îmi folosește certificatul "Firmă de Încredere"?

Certificatul "Firmă de Încredere" are ca scop promovarea companiilor în mediul online și este în strânsă legătură cu crearea unei imagini pozitive acestora. Un potențial client care intră pentru prima oară într-o companie este câștigat mult mai ușor de către compania certificată, față de cea care nu este, clientul având o mai mare încredere. Datorită acestui fapt, companiile care primesc un certificat "Firmă de Încredere" sunt considerate corecte, iar serviciile acestora sunt mult mai apreciate. Un rol similar îl au și autocolantele, care se pot lipi pe automobilul de serviciu al companiei sau pe vitrine. Inițierea proiectului are ca scop atingerea numărului maxim de utilizatori cu informații introduse, având în vedere că firma inclusă în acest proiect va fi mult mai vizibilă pe piață, comparativ cu concurența care nu este inclusă în proiect. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL alocă sume importante pentru promovarea companiilor deținătoare de certificat "Firmă de Încredere". Ca bază pentru promovarea acestor companii este Cartea de Vizită Electronică de pe pagina web www.firmadeincredere.ro.

Ce conține pachetul?

În cazul în care societatea este interesată să participe la acest proiect și să primească varianta tipărită a certificatului se trimit, prin curier, următoarele:

  • Autocolante cu logo-ul "Firmă de Încredere" care pot fi aplicate pe automobilul companiei sau, la vedere, pe ușa biroului sau pe vitrine. Autocolantele sunt atent lucrate, rezistente la apă, de foarte bună calitate, asigurând o utilizare îndelungată.
  • Datele de acces pe platforma proiectului - www.firmadeincredere.ro, unde se poate actualiza permanent Cartea de Vizită Electronică a companiei: se pot modifica datele, se pot adăuga descrierea societății, informații despre orele de lucru, promoțiile active, se pot adăuga fotografii.
  • Versiunea tipărită a certificatului se realizează pe hârtie de foarte bună calitate. Acesta este un document care atestă faptul că societatea este cu adevărat o companie corectă. Pe acest certificat apar numele complet al organizației și ceea ce este recunoscut prin respectivul certificat. Acesta poate fi plasat oriunde în sediul central al companiei.
!

La fiecare comandă se eliberează factură cu TVA, fiecare tranzacție realizată fiind documentată. Având în vedere că unele firme frauduloase (cum sunt de obicei cele care activează în sectorul vânzărilor prin telefon, denumit Telemarketing) caută să taxeze eventualii clienți pentru diferite abonamente, Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL eliberează o declarație în care se specifică că la obținerea certificatului "Firmă de Încredere" suma se achită DOAR O SINGURĂ DATĂ. În legătură cu cele mai sus menționate, nu se revine pentru sume adiacente, taxe ciclice și abonamente. Această declarație nu este obligatorie în acest tip de tranzacție, însă pentru a confirma suplimentar bunele practici ale companiei, în cazul în care se dorește de către client, Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL eliberează această declarație. În același timp, această declarație oferă garanția că nu se vor percepe sume suplimentare. Primirea certificatului "Firmă de Încredere", se asociază cu plata unică (O SINGURĂ DATĂ. VALOAREA TOTALĂ SE PLĂTEȘTE PRIN RAMBURS DOAR LA PRIMIREA COLETULUI. Odată cu livrarea pachetului, veți primi factura reprezentând tranzacția, din care puteți deduce TVA-ul. În comparație cu avantajele pe care le primiți, asociate acestui certificat, valoarea este una foarte mică.

De ce E-card (Carte de Vizită Electronică)?

Societatea promovează prin diverse motoare de căutare toate cărțile de vizită electronice ale firmelor corecte. În ziua de astăzi, Internetul joacă un rol important în societate. Din studiul realizat de Centrul pentru Noile Tehnologii rezultă, fără echivoc, că peste 90% dintre consumatori aleg viitorii parteneri în funcție de punctele de vedere expuse pe internet de către alți consumatori. De aceea mult mai mulți clienți sau antreprenori, înainte de începerea unei colaborări, caută informații despre viitorul lor partener, în principal prin introducerea numelui companiei și a orașului în Google. Titlul "Firmă de Încredere" creează pentru compania respectivă o imagine pozitivă în mediul online. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL promovează cărțile de vizită electronice ale participanților din cadrul proiectului. În acest sens, atunci când un potențial client înscrie un oraș și o firmă, informațiile introduse de acesta vor apărea printre primele rezultate, desigur cu statutul de "Firmă de Încredere". Automat, se va redirecționa către site-ul de e-card www.firmadeincredere.ro.

După cum vom vedea, în acest caz, cartea de vizită electronică a unei companii va apărea la adresa www.firmadeincredere.ro înaintea altor publicații și a altor articole găsite pe alte pagini - cum sunt cele ale unor giganți din afaceri ale căror articole sunt destul de costisitoare, fără măcar a fi asociate cu orice fel de contribuție pozitivă, cu excepția publicității în forma ei cea mai simplă. Certificatul "Firmă de Încredere" nu este o reclamă tipică. Este mai degrabă un mijloc de a construi o imagine pozitivă a companiei în rețelele sociale, precum și dincolo de acest mediu online. Potențialul partener primește informațiile conform cărora respectiva firmă este corectă și este caracterizată de o atitudine profesionistă privind cooperarea și mediul de afaceri. Organizația noastră realizează, de asemenea, campanii de publicitate periodice ale tuturor companiilor care obțin certificatul.

Scopul nostru este crearea unui grup de antreprenori corecți și profesioniști.

Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL, cu excepția activității comerciale, se mișcă în ritm alert către obiectivul misiunii - crearea unui grup de antreprenori amabili, corecți şi profesioniști, care să poată colabora fără anxietăți atât cu clienții, cât și cu alți parteneri de afaceri. Cercetarea mediului de afaceri se realizează pe cheltuiala noastră - are ca scop construirea unei rețele de antreprenori care vor avea garanția că, după utilizarea produselor sau serviciilor lor, consumatorii vor fi mulțumiți. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL susține ideea că fiecare consumator are dreptul de a lucra cu profesioniști. După fiecare vizită, compania căreia i s-a acordat încredere în îndeplinirea sarcinilor și serviciilor va trebui să asigure satisfacerea consumatorilor, ca aceștia să fie de fiecare dată pe deplin mulțumiți că au făcut alegerea corectă. De asemenea, fiecare antreprenor corect și amabil să fie distins față de cei care efectuează servicii incorecte și neprofesioniste. Pentru noi cel mai important este clientul.